suncica

13 Feb, 2017

Lako je tebi

Motivacija — Autor suncica @ 18:35

Cujem cesto recenicu: Ma lako je tebi. Da, lako je meni. Sada jeste. I sada bi mi mnogi bili u kozi. A ja pitam: da li biste mi bili u kozi kad sam dozivljavala nasilje svaki dan, kad mi je preceno smrcu? Da li biste mi bili u kozi kad sam ostala trudna, a bebin otac insistirao da abortiram i nestao? Da li biste mi bili u kozi kad sam donela odluku da sama rodim to dete? Da li biste mi bili u kozi kad mi je, mesec dana nakon rodjenja deteta, umrla mama?  Zapitajte se. Lako je meni. Jeste. posle svega, jeste, lako mi je, naucila sam. Naucila da volim i postujem sebe. Naucila da sam savrsena takva kakva sam, i jedinstvena. Naucila sam da budem hrabra. Hrabrost ne znaci da se ne bojim, vec da radim nesto iako se bojim. Naucila sam da ne mogu svima da se svidjam.
Naucila da od mene zavisi kako ce se ljudi ponasati prema meni. Ako zelim ljubav, moram da budem ljubav. Ako zelim prijatelja, moram da budem prijatelj, ako zelim postovanje, moram da postujem sebe i druge. Zelela sam da naucim, citala sam, pitala sam. Da, sad mi je lako.
Moze da bude i vama, ako zelite? Ali, da. Potrebno je preuzeti odgovornost za sopstveni zivot, a to je najteze. Lakse je kriviti druge.  Kao sto vec rekoh, nesto promenite kad vam dosadi da budete nesrecni. I jos nesto, danas su informacije dva klika udaljene, kad sam ja pocinjala bile su dostupne samo neke knjige. Sve sam sama morala da ucim, shvatam, testiram. Danas ne postoji dovoljno dobar izgovor za nezadovoljstvo.

 


Komentari

 1. Pamtim odlično te faze. Rasla si u sebi i sazrevala. Sada si dragulj. Ko te je izgubio, može samo žaliti. Ko te je dobio, zna to ceniti.

  Autor lastavica — 14 Feb 2017, 07:05

 2. bravo - kopiram i širim priču

  Autor pitija — 16 Feb 2017, 11:24

 3. Lastavice, hvala na lepim recima.

  Autor suncica — 16 Feb 2017, 12:21

 4. pitija, bice mi zadovoljstvo da se moje reci daleko cuju.

  Autor suncica — 16 Feb 2017, 12:22

 5. širim ih baš tamo gde mogu da leče - već su se neki oduševili porukom koju nosi priča i nadam se naučili nešto -sadašnji tvoj stil mi se više sviđa, ranije sam ti dolazila ponekad, sad ću stalno da te "posećujem"

  Autor pitija — 16 Feb 2017, 13:53


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.rs